Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

уторак, 30. јун 2015.

KOLAČ SA KOKOSOM, KEFIROM I MALINAMA






Recept učestvuje u igrici Ajme, koliko nas je .










POTREBNO JE:


Za testo:


- 1/2 tegle  kefira (3 dl)
- 1/2 čaše mleka (čaše od 2 dl)
- 1/2 čaše ulja
- 1 čaša kokosa
- 1/2 čaše seckanih oraha
- 1 čaša žutog šećera od trske
- 1 čaša brašna
- 1 kesica vanilin šećera
- 1 kesica praška za pecivo
- 1 kašika  ravna kakao praha



Za glazuru:


- 50 g čokolade ili 3 kašike kakao praha
- 2 kašike ulja
- 1 kašika žutog šećera od trske
- po potrebi mleka



I još je potrebno:


- 150 g svežih malina
- 1kašika kokosa

















PRIPREMA:


U dublju posudu staviti žuti šećer, vanilin šećer i pomešati.
Dodati kefir i mleko.
Žicom mutiti da se šećer otopi i dobije penasta smesa. 

Dodati brašno, kokos, orahe, prašak za pecivo i ulje.
Dobro sjediniti da se dobije gusto testo. Zbog kefira će izgledati kao da ste stavili kvasac, vazdušasto.

Testo sipati u manju tepsiju obloženu papirom za pečenje. 
Nekoliko kašika testa ostaviti i pomešati sa kakao prahom.
Kašikom braon smesu sipati po testu da bude šareno.

Staviti kolač da se peče u zagrejanu rernu na 180"C oko 20 minuta, možda i manje što zavisi od rerne i debljine testa a i veličine tepsije koju ste koristili. 

U mom slučaju mislim da je bilo i manje jer je kolač bio tanak. 

Kada kolač porumeni izvaditi ga iz rerne, pokriti i ostaviti da se ohladi.

Napraviti glazuru tako što čokoladu ili kakao prah pomešate sa šećerom i uljem i 2 kašike mleka i stavite na tihu vatru da se otopi i sjedini. Ako je glazura gusta dodajte još malo mleka da bi bila glatka i lepo se razlivala. U mom slučaju sam koristila kakao prah.

Preliti kolač glazurom i poredjati sveže maline po celom kolaču, dok se čokolada nije stegla. Posuti odozgo kašikom kokosa.

Kada se kolač ohladi seći na kocke i poslužiti.

Može dodatno preko svake kocke da se prelije čokolada koja vam je ostala od glazure.















Prijatno!


 

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.