Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

субота, 13. јун 2015.

LEDENE KOCKE ALA ZLATA













POTREBNI SASTOJCI ZA TESTO:

- 6 komada jaja
- 6 kašika šećera
- 6 kašika brašna
- 6 kašika oraha mlevenih
- 3 kašike ulja
- 3 rebra rendane čokolade
- 1 prašak za pecivo

POTREBNI SASTOJCI ZA SIRUP:

- 1/2 l vode
- 250 g šećera

POTREBNI SASTOJCI ZA KREM BELI:

- 1/2 l mleka
- 9 kašika brašna
- 250 g putera
- 250 g šećera u prahu
- 4 kesice vanilin šećera

POTREBNI SASTOJCI ZA GLAZURU:

- 3 kašike ulja
- 3 kašike mleka
- 3 rebra čokolade




















PRIPREMA:

Izlomite jaja u dublju posudu i umutite sa šećerom. Dodati brašno, orahe, ulje, čokoladu i prašak za pecivo i sjediniti u glatku smesu. Pripremiti pleh pravougaonog oblika 25x35, obložiti ga papirom za pečenje i izliti smesu za koru. Staviti da se peče u zagrejanu rernu na 200"C nekih 30 minuta otprilike. Pečenu koru izvaditi iz tepsije i ostaviti zajedno sa papirom da se ohladi. Skinuti papir sa hladne kore i vratiti je u isti pleh u kojem se pekla.
Sada stavite vodu i šećer za sirup da prokuva i prelijte koru.
Za vreme dok kora upije sirup napravite krem.
Od količine mleka za krem odvojite 9 kašika i razmutite brašno i stavite da se kuva na slabijoj temperaturi uz stalno mešanje žicom da se ne bi zgrudvalo. Krem je gotov kada se masa odvaja od posude u jednom komadu. Posebno umutite puter sa šećerom i vanilin šećerom i u ohladjeni krem dodajte i umutite da se dobije fini beli krem. Krem nanesite preko kore i poravnajte.
Pripremite glazuru tako što ulje i mleko stavite da provri, dodajte čokoladu i kada se otopi i sve lepo sjedini prelijte preko krema.
Stavite na hladno da se dobro ohladi, secite na kocke i poslužite.

Savet: Umesto putera možete da koristite margarin. Inače ja sam dodatno preko narendala belu čokoladu a u original receptu je bez toga.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.