Sneško domaćica

Sneško domaćica


Naučila sam da kuvam kada sam se udala. Sada, posle 39 godina braka, uživam u kuvanju i spremanju raznih jela, poslastica, kolača i torti za svoju porodicu i prijatelje. Volim da eksperimentišem i isprobavam nove recepte.

четвртак, 27. август 2015.

PIJANI ZEČEVI











Recept učestvuje u igrici ajme koliko nas je



POTREBNI SASTOJCI:





-          2 komada pitomih zečeva (očišćeni)

-          100 g suve slanine

-          2 kašike suvog biljnog začina

-          6 kašika maslinovog ulja

-          5 dcl belog vina

-          2 pakovanja zamrznutog povrća za djuveč

-          2 male šoljice pirinča

-          1 kašičica morske soli i bibera

-          peršunov list
















PRIPREMA:





U pekač stavite očišćene zečeve u koje ste utrljali začine, stavite listove slanine i pospite maslinovim uljem i belim vinom. Poklopite poklopcem od pekača i stavite u zagrejanu rernu da se meso malo zapeče.

Sada dodajte povrće oko zečeva i pirinač. Nalite vodom da ogrezne povrće i pirinač. Ponovo poklopite i vratite u rernu da se dopeče.

Kada povrće i pirinač se skuvaju i meso je gotovo.

Izvadite iz rerne, prohladite i meso isecite na parčad. Servirajte kao glavno jelo sa povrćem koje se peklo pored mesa.










Prijatno!

Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.