Sneško domaćica

Sneško domaćica

Volim da kuvam i pripremam razna jela, poslastice, peciva, kolače, torte ... za moju porodicu i prijatelje. Uživajte i vi sa nama.

понедељак, 19. октобар 2015.

PREBRANAC SA RIBOM















POTREBNE NAMIRNICE:



400 gr. pasulja belog tetovca, 400 gr. crnog luka sečenog na rebarca, subi biljni začin, 2 kašičice aleve paprike, maslinovo ulje, so, 2 lovorova lista, riba po želji.












PRIPREMA:



Pasulj potopiti prethodno veče u toplu vodu, pokriti i ostaviti do sutradan da nabubri. Sutradan vodu u kojoj je bio potopljen pasulj odliti i dodati novu toplu vodu da prelije pasulj, so i lovorov list. Kuvati pasulj dok ne omekša ali da se ne raskuva. Kada je pasulj gotov ocediti ga od vode ali vodu nemojte bacati.

Za to vreme luk iseći na rebarca. U dublju šerpu staviti ulje da pokrije dno, dodati luk, malo vode da luk ogrezne i suvi začin. Poklopiti posudu i dinstati luk uz povremeno dodavanje vode, sve dok se luk skoro ne raspadne. Dodati alevu papriku i promešati.

Vatrostalnu činiju podmazati maslinovim uljem, sipati polovinu pasulja, preko staviti luk i ostatak pasulja. Ako je potrebno dodati malo vode u kojoj se pasulj kuvao tek toliko da ogrezne,jer ne sme da bude suv. Preko složiti filete ribe i staviti u rernu na 200"C da se peče. Kada uhvati koricu gotov je.

Služiti toplo kao glavno jelo.














Prijatno!






Нема коментара:

Постави коментар

Možete komentarisati ali bez uvredljivih sadržaja.